Sushi
57


- Úroveň: pokročilé
- Množství: 4 porce
- Příprava: 30 min
- Pečení: 15 min
- Kalorií: 220 kcal
Sushi podle Pavlínky. Luxusní večeře, vhodné "jednohubky" pro návštěvu. A ideální večeře po tréninku
Suroviny
Postup
- Sushi rýži si uvaříme podle návodu na obalu, mírně osolíme.
- Jakmile máme rýži hotovou, necháme si ji trochu vychladnout. Nachystáme si sushi podložku, na ni dáme fólii, aby se nám rýže nelepila na podložku.
- Na podložku s folií si dáme řasu, poklademe rýži, posypeme trochu sezamem, přidáme lososa a podložkou zarolujeme a pak rozkrájíme.
- Ve druhém "válečku" postupujeme stejně, kromě řasy (tu si rozdrtíme a dáme až na rýži), pod rýži nasypeme sezam, pak teprve rýže, losos, okurka, zarolujeme a nakrájíme.
- Ve třetím "válečku" postupujeme stejně jako ve druhém, akorát vynecháme okurku.
- K připravenému sushi podáváme wasabi a sojovou omáčku
Kalorické hodnoty
na porci
Kalorie220 kcalSacharidy40g- z toho cukry0.1gTuky2gBílkoviny8g