Tatarák z hovězího

50
Fotografie receptu: Tatarák z hovězího
  • Úroveň: snadné
  • Množství: 4 porce
  • Příprava: 15 min
  • Kalorií: 145 kcal
Tisk

Tatárák má rádo bezesporu spousta lidí. Kdo jej zná, uzná, že není úplně snadné ho správně připravit a ochutit. My vám přinášíme léta ověřený recept na tatarský biftek se surovinami, které fungují.

ankety

Suroviny

Postup

  1. Maso si ideálně necháme nebo sami pomeleme na 2-3x pomlet. Ať se zbavíme všech šlach a nežádoucích kousků v mase.
  2. Jakmile máme maso připravené dáme ho do misky, přidáme žloutky, hořčici, kečup (protlak), sojovou omáčku, sůl, pepř a na jemno nakrájenou cibuli.
  3. Hotovou směs na tatarák si necháme chvíli odležet v lednici.
  4. Mezitím si připravíme topinky (celozrnný chléb, bzl chléb - na sucho na pánvy), oloupeme si česnek a česnekem potřeme hotové topinky a namažeme tatarákem.
  5. Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez pečiva!

Kalorické hodnoty

na 100g

Kalorie115 kcal

Sacharidy1.3g

- z toho cukry0.7g

Tuky4.8g

Bílkoviny17g

na porci

Kalorie145 kcal

Sacharidy1.6g

- z toho cukry0.9g

Tuky6g

Bílkoviny22g

Vlastnosti

Alergeny

  • vejce

Kategorie

Autor

Autor (Pavlinka)
Zařazeno dne 31. 12. 2016

Mohlo by se Vám líbit

Jak se vám tento recept líbí?

5/5
korálky na míru
RedakcePavlaredakcitdobroty.cz

Jmenuji se Pavla, jsem fitness instruktorkou a miluji vaření. Dobrou chuť!