Štrůdl

50
Fotografie receptu: Štrůdl
  • Úroveň: pokročilé
  • Množství: 4 porce
  • Příprava: 20 min
  • Pečení: 25 min
  • Kalorií: 258 kcal
Tisk

Zdravější varianta ke klasickému štrůdlu. Navíc vám nezabere tolik času ho vyrobit.

ankety

Suroviny

Postup

  1. Smícháme si mouku, vločky, med a vodu. (pokud místo medu použijete sladilo/cukr - přidejte více vody). Vytvoříme si nelepivé těsto, těsto si rozdělíme na poloviny. Připravíme si menší plech s pečícím papírem a troubu si předehřejeme na 200°.
  2. První půlku rozprostřeme na plech a dáme na něj náplň (jablka, skořice - dle libosti ještě cukr/med) a přikrijeme druhou půlkou těsta a potřeme vajíčkem.
  3. Hotovo, teď už s tím jenom do trouby na asi 25 minut. (dokud není zlatavý)
  4. Pokud chceme mít štrůdl bez lepku použijeme místo 50g vloček a 150g ovesné mouky (50g gluten free vloček a 130g pohankové mouky )

Kalorické hodnoty

na 100g

Kalorie172 kcal

Sacharidy25g

- z toho cukry7.5g

Tuky2.3g

Bílkoviny9.6g

na porci

Kalorie258 kcal

Sacharidy37g

- z toho cukry11g

Tuky3.5g

Bílkoviny14.5g

Vlastnosti

Alergeny

  • vejce
  • lepek

Kategorie

Autor

Autor (Pavlínka)
Zařazeno dne 22. 7. 2017

Mohlo by se Vám líbit

Jak se vám tento recept líbí?

5/5
korálky na míru
RedakcePavlaredakcitdobroty.cz

Jmenuji se Pavla, jsem fitness instruktorkou a miluji vaření. Dobrou chuť!