Perníčky

50
Fotografie receptu: Perníčky
  • Úroveň: snadné
  • Množství: 0 porcí
  • Příprava: 40 min
  • Pečení: 15 min
  • Kalorií: - kcal
Tisk

Bezlepkové perníčky jsou ještě daleko chutnější než ty klasické lepkové. Zkuste a sami uvidíte, s těstem se dělá výborně a jsou hned měkké.

ankety

Suroviny

Postup

  1. Všechny ingredience si smícháme a utvoříme těsto (pokud se příliš lepí, přidávala jsem trošku rýžové mouky - můžete jizerku, jakoukoli bzl mouku).
  2. Jakmile máme těsto hotové, dáme těsto odpočinout minimálně na 24hodin do lednice.
  3. Další den už klasicky těsto rozválíme, vykrajujeme perníčky a dáváme na plech s pečícím papírem. Pečeme při 180 stupních dozlatova, asi 10 minut. Po vytažení plechu z trouby, ihned potíráme vajíčkem s trochou vody, aby se nám perníčky krásně leskly. (samozřejmě nemusí se)

Kalorické hodnoty

na porci

Kalorie- kcal

Sacharidy-g

- z toho cukry-g

Tuky-g

Bílkoviny-g

Vlastnosti

Alergeny

  • žádné

Kategorie

Autor

Autor (Pavlinka)
Zařazeno dne 4. 1. 2017

Mohlo by se Vám líbit

Jak se vám tento recept líbí?

5/5
korálky na míru
RedakcePavlaredakcitdobroty.cz

Jmenuji se Pavla, jsem fitness instruktorkou a miluji vaření. Dobrou chuť!