Květáková pizza

Fotografie receptu: Květáková pizzaKvětáková pizza
  • Úroveň: snadné
  • Množství: 4 porce
  • Příprava: 20 min
  • Pečení: 35 min
  • Kalorií: 164 kcal
Tisk

Zdravá a stejně chutná "pizza" jako ta pravá.

ankety

Suroviny

Omáčka

Postup

  1. Květák si rozmixujeme a dáme na zhruba 10 minut do mikrovlnky. Po deseti minutách vyndáme květák, vymačkáme z něj přebytečnou vodu a přidáme do něj zbytek surovin kromě vloček. Ty přidáme jenom v případě, že těsto bude hodně řídké.
  2. Květákové těsto dáme na plech jako korpus s pečícím papírem tak, aby bylo těsto tenké.
  3. Dáme péct do trouby na 220 stupňů asi 25 minut, do té doby než bude těsto zlatavé.
  4. Mezitím co se nám peče korpus, tak si připravíme omáčku. A to tak, že si dáme do hrnce vařit konzervovaná rajčata s bylinkami, solí a na jemno nakrájenou cibulkou. Jakmile nám omáčka začne vřít, ponorným mixérem rozmixujeme.
  5. Jakmile máme "upečený" korpus, dáme na něj omáčku a ozdobíme pizzu dle chuti. (já použila, vysokoprocentní šunku, eidam 20%, kousek hermelín figura, kukuřici a žampiony).
  6. Takto nachystanou pizzu dáme opět do trouby na 200 stupňů a pečeme ještě asi 10 minut.

Kalorické hodnoty

na 100g

Kalorie65.6 kcal

Sacharidy3.2g

- z toho cukry2.4g

Tuky3g

Bílkoviny7g

na porci

Kalorie164 kcal

Sacharidy8g

- z toho cukry6g

Tuky7g

Bílkoviny16g

Vlastnosti

Alergeny

  • vejce

Kategorie

Autor

Autor (Pavlínka)
Zařazeno dne 29. 1. 2016

Mohlo by se Vám líbit

Recenze, diskuse (1)


Jak se vám tento recept líbí?

5/5
korálky na míru
RedakcePavlaredakcitdobroty.cz

Jmenuji se Pavla, jsem fitness instruktorkou a miluji vaření. Dobrou chuť!