Játrová paštika

53
Fotografie receptu: Játrová paštikaJátrová paštika
  • Úroveň: pokročilé
  • Množství: 4 porce
  • Příprava: 20 min
  • Pečení: 10 min
  • Kalorií: 313 kcal
Tisk

Milujete paštiky? Tak proč se jich hned nutně vzdát? Co takhle si vyzkoušet udělat svoji domácí? Budete překvapeni, jak rychle a snadno si ji připravíte. Samozřejmě není vhodné ji jíst denně

ankety

Suroviny

Postup

  1. Na pánvi si osmahneme cibulku, přidáme omytá a nakrájená játra. Společně smažíme ještě s česnekem, tymiánem a majoránkou. Smažíme dokud nemáme játra hotová.
  2. Jakmile jsou játra hotová - přendáme směs do větší misky, kam přidáme 60g rozpuštěného kokosového oleje, sůl, pepř a smetanu. Rozmixujeme do hladka.
  3. Pokud máte rádi, můžete ještě nakonec přimíchat mandle, brusinky a podobně. A dáme vychladit.
  4. Jakmile máme paštiku vychlazenou můžeme podávat - ideálně s žitným/špaldovým pečivem.

Kalorické hodnoty

na 100g

Kalorie209 kcal

Sacharidy3.5g

- z toho cukry0.5g

Tuky14g

Bílkoviny15.5g

na porci

Kalorie313 kcal

Sacharidy5g

- z toho cukry0.8g

Tuky21g

Bílkoviny23g

Vlastnosti

Alergeny

  • žádné

Kategorie

Autor

Autor (Pavlínka)
Zařazeno dne 9. 3. 2016

Mohlo by se Vám líbit

Jak se vám tento recept líbí?

5/5
korálky na míru
RedakcePavlaredakcitdobroty.cz

Jmenuji se Pavla, jsem fitness instruktorkou a miluji vaření. Dobrou chuť!