Dýňová polévka

50
Fotografie receptu: Dýňová polévka
  • Úroveň: snadné
  • Množství: 6 porcí
  • Příprava: 15 min
  • Pečení: 40 min
  • Kalorií: 60 kcal
Tisk

Jednoduchá dýňová polévka. Dýně Hokkaido je bohatá na vitamíny a minerální látky, jako například: vápník, hořčík, fosfor, draslík, betakaroten a vit. A, B, C.

ankety

Suroviny

Postup

  1. Dýni okrájíme a vydlabeme, zbytek nakrájíme na kostičky.
  2. Kokosový olej rozpustíme v hrnci a dáme cibuli.
  3. Na orestovanou cibuli dáme dýni a zalijeme vodou, osolíme a opepříme.
  4. Vaříme do změknutí asi 40 minut a pak rozmixujeme do krému.
  5. Můžeme přidat zakysanou smetanu.
  6. Podáváme s pečivem.

Kalorické hodnoty

na porci

Kalorie60 kcal

Sacharidy8g

- z toho cukry1g

Tuky-1.5g

Bílkoviny2g

Vlastnosti

Alergeny

  • žádné

Kategorie

Autor

Autor (Pavlínka)
Zařazeno dne 14. 9. 2016

Mohlo by se Vám líbit

Jak se vám tento recept líbí?

5/5
korálky na míru
RedakcePavlaredakcitdobroty.cz

Jmenuji se Pavla, jsem fitness instruktorkou a miluji vaření. Dobrou chuť!